Diskuse

Suverenita je směšné slovo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plnou hubu suverenity měl celý komunistický blog a ze svých občanů udělal vězně. V době globalizace je suverenita pouze slovo pro okamury konvičky, klausovce a podobné šíbry. Oni opět chtějí někomu vládnout a zajistit si ho pro sebe. Je to jak na vesnické zábavě, kdy se ti největší blbouni naparují příslušností k té horní či dolní části vesnice. Těm normálním je to ukradené.

Karma.

0 0
možnosti
PS

Sdílet suverenitu, opustit suverenitu? Vaši i naši prapředkové si s takovým slovíčkem nelámali hlavu a tak do roku 1938 byli pátí na světě v hrubé výrobě na světě (na hlavu a na kojence, víte?). Pokud zajistíme mocný a blahobytný stát (do roku 1938 jím ČSR byla), suverenita se jaksi dostaví sama. Ale to bychom nesměli mít tzv. "spojence" (Východ i Západ), kteří nás v min. století třikrát (roky 1938. 1968 a 1990) hodili přes palubu. A bylo po prosperitě, automaticky i po suverenitě. O ekonomické úrovni je to ve vztahu tzv. "spojenců" k nám až na prvním místě. Jak jim přerosteme přes hlavu (konkurence na světových trzích), podnikají kroky k našemu zabrzdění. Proč si myslíte, že Trump objíždí svět, mj. i Evropu? Jóó strach s prosperity ostatních dělá divy...

0 0
možnosti
VM

Dobrý den. Nemyslím si. Lidskoprávní mezinárodní závazky, které jsem měl na mysli, zavazují především evropské státy. Například neexistuje žádná listina lidských práv, která by platila celosvětově. Máme jen Listinu EU, Evropskou úmluvu a další. Co přijde v budoucnu, ale nevíme nikdo :-)

0 0
možnosti
JR

J94a35n 79R36á64ž

6. 7. 2017 15:40

Existuje i mezinárodně schválený návod na dodržování lidských práv a tou je Všeobecná deklarace lidských práv kterou přijalo Valní shromáždění OSN v letech 1945 a 1948. Musíme také přijmout také fakt, že OSN mělo tehdy jen 58 členských států i to, že je ji chtěli vážně uplatňovat v praxi jen příslušníci některé evropské a americké státy. Deklarace byla přijata OSN v euforické době, kdy skončila nejničivější světová válka a koloniální mocnosti mohly garantovat, že se zásady této deklarace budou uplatňovat, byť v omezeném rozsahu, i na půdě Afriky., Pozdější historie ukázala a stále to dokazuje, že se jedná jen o idealistický, universálně nerealizovatelný soubor zidealizovaných představ, jak by se lidé měli mezi sebou chovat.

Podrobný a velmi objektivně pojatý exurs do oblasti lidských práv lze nalézt na https://blisty.cz/files/knihy/krejci/krejci-oskar__lidska-prava.pdf

0 0
možnosti
JR

J97a86n 91R50á28ž

6. 7. 2017 14:42

Člověče Vy fakt studujete universitu, jejímž základním posláním je naučit studenty myslet v souvislostech a držet se faktů? Občas se objeví na těchto stránkách hodně ujeté názory, ale toto je fakt úlet!

2 0
možnosti
Foto

Proboha!

Co vás to na té Univerzitě Karlově učí ?! Rv8-o

3 1
možnosti
JR

J69a45n 63R68á54ž

6. 7. 2017 15:15

Nevím z vlastní zkušenosti , jak Karlova vychovává své studenty na fakultě humanitních studií, ale co se týká MU Brno, tak se ztotožňuji s názorem jednoho profesora z LF, že někteří kolegové z fakulty sociálních studií, jako by zapomněli, že MU není VUML, jak jsou jejich přednášky úzce zaměřeny na šíření ideologie evropské Nové levice, čemuž i odpovídají témata a jejich zpracování v diplomkách absolventů, které lze získat z veřejných zdrojů.

1 0
možnosti
TD

Hmm, tak si říkám...

Solidarita je směšné slovo. A nemyslím tím jen mezilidskou solidaritu, ale především solidaritu státní, které se v poslední době stále někdo dovolává. Solidarita z definice předpokládá dobrovolnost, ovšem dobrovolnost má smysl pouze jako projev svobodné vůle a svobodnou vůli mohou projevovat pouze suverénně vystupující entity. A protože jsme si ukázali, že státní suverenita je nostalgickým reliktem 18. století, není ani solidarita ničím jiným.

Snad ani není třeba pomocí příměru s těhotenstvím poukazovat na skutečnost, že “být tak trochu solidární” nedává smysl. Solidarita buď je nebo není. A proto navrhuji buď slovo solidarita úplně oputit a nebo alespoň nahradit slovem, které není reliktem 18. století a které se bude lépe hodit do moderního světa “omezené suverenity”. Napadá mě například “poslušnost"...

1 0
možnosti
Foto

Solidarita je to co odděluje člověka od většiny zvířat. To, že chcete opustit solidaritu znamená že chcete opustit základy lidskosti.

2 2
možnosti
JL

Vždycky šlo o suverenitu - národy ji ztrácely, když ztratily svoji státnost a byly přivtěleny do nějakého silnějšího národu-státu. My starší si docela dobře pamatujeme, jak jsme byli-nebyli součástí SSSR resp.komunistického bloku. Měli jsme teoreticky svobodu - ale jen v ústavě, prakticky žádnou, byli jsme de facto kolonie Ruska resp. SSSR. Někdo řekne, že je to stejné jako dnes - ale není, pokud nás po žádosti o vystoupení z EU, neokupují evropská vojska a "nenormalizují" nás - teoreticky se to stát může, ale zatím je to spíše sci-fi. Ještě by se myšlení muselo pootočit, aby k tomu došlo.

0 0
možnosti
LC

Prosím vás, nežijeme v době temna, aby se podobné věci řešily tanky. Dnes je tu místo zbraní civilizované ekonomické vydírání;-)

0 0
možnosti
TT

Ježišmarja, eurohujer!

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.