Diskuse

V Rakousku je svět ještě v pořádku

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor je ještě mladý kluk, až mu bude přes 30, bude makat 12 hodin denně za 20 tis čistého, splácet hypotéku a k tomu doma dvě děti a žena na mateřské, tak ho to přejde ...

6 0
možnosti
Foto

Kdyby volba obdobných kandidátů dopadla takto v Čechách, měl bych pocit, že národ dostává rozum. V Rakousku je to spíše obrácený signál. Stojí jistě za zamyšlení, jakou podporu zde získal laciný populismus.

2 0
možnosti

Neexistuje nějaká antikarma?

Vážený pane. Mám v Rakousku kamarády, kteří volili Hofera. Ti mi psali, že takhle brutální antikampaň zažili v Rakousku poprvé. A to nejsou žádní mladíci.

Psát, že Rakousko odmítlo populismus, je hloupost, jelikož výsledek byl velice těsný. Psát, že zvítězil rozum, je taky hloupost, jelikož pak by byla polovina Rakušanů hlupáci. Co je a co není populismus určuje jen úzká skupina lidí podporovaná medii, bez ohledu na význam tohoto slova. https://cs.wikipedia.org/wiki/Populismus

Vám bych doporučoval, pane autore, abyste dříve, než začnete psát, začal přemýšlet. Pakliže nejste novinář, nebo nejste za tento článek placen. V tom případě bych vám doporučil, abyste nedělal stejnou chybu jako naše media. Ne všichni jsou úplní blbci, aby tomuhle věřili.

18 2
možnosti
ZJ

.... panebože - do čehos to duši dal RvRv. Váš článek pane autore nestojí za ranní rozčilování, jakýkoliv komentář a předkládání protiargumentů :-/. Než příště zplodíte podobný článek, zkuste si o něm nejdříve popovídat se svými vychovateli - rodiči, případně prarodiči, protože mám pocit, že váš vývoj ustrnul v době, kdy se okolní svět jeví pouze v růžových barvách Rv!

9 0
možnosti
ZB

Karma.Velmi dobře napsáno.Je u nás svět v pořádku?Zeman straší uprchlíky,kteří k nám ani nechtějí a o azyl požádalo za minuly rok jen několik desítek lidí a Babiš slibuje laciné pivo.To jsou jen typické ukázky populismu,pro ty kteří nechápou co populismus je....

3 14
možnosti
JH

Opakujete jen provařenou propagandu. Zatím k nám uprchlíci nechtějí (holt ubozí zbídačení lidé zachraňující si holý život kupodivu neomylně míří za nejvyššími sociálními dávkami), leč EU vyvíjí nepřehlédnutelnou snahu po jejich přerozdělování bez horní hranice počtu.

16 2
možnosti
BR

Vážený autore tohoto blogu,

V souvislosti s ním jsem si vzpomněl na vyprávění své babičky o událostech v Třešti (městečko na Vysočině) na jaře roku 1945. Rudá armáda se blížila a občané začali organizovat domobranu. To se samozřejmě nacistům moc nelíbilo a šli po organizátorech. Velmi vydatně jim v tom pomáhala jedna mladá holka s německými kořeny - jmenovala se Herta Kašparová. Zkráceně - ty co nabonzovala, Němci postupně postříleli. Takto zařvalo v prvních dnech května kolem 45 lidí (celkově jich Němci v Třešti zlikvidovali asi 140)

A víte jak Herta Kašparová dopadla? Zdrhla s Němci do zajetí (už nevím, jestli až k američanům, nebo skončila u rusů). Češi se ale domákli, kde je a požádali o její vydání. Někdy na přelomu léta Hertu vydali, byla velmi rychle postavena před lidový tribunál, a po rozsudku smrti oběšena. Na její popravu byly dokonce vydávány vstupenky, a byly vydány i pohlednice, kde je vyfocena na šibenici.

..... přemýšlejte o tomto příběhu v dnešních souvislostech ..... a zoufale se modlete, aby se už něco takového nikdy neopakovalo ......

9 0
možnosti
VZ

A mne zase děsí představa naivních sluníčkářů vašeho ražení, kteří v životě naprosto nic nevytvořili, ale zato umějí moralizovat a všechny kritizovat. Jak je sakra možné, že člověk, který studuje dvě vysoké školy vykazuje tak zoufale nízký hozhled a tak silně zkreslené vnímání reality. To snad v kdejaké hospodě zaslechne člověk rozumnější pohled na věc.

Kdy si vážený pane hodláte uvědomit, že Norbert Hofer, jakkoli nacionalisté rozhodně nejsou můj šálek čaje, má v mnohém pravdu? Když už nikde jinde, tak v jeho postojích proti současné imigraci-invazi rozhodně. Kdy si to uvědomíte? Až jednou dorazí vaše dcera domů zmlácená anebo poraněná potomky těch, jejichž příchodu se dnes tak vehementně zastáváte, protože nebyla oblečena v souladu s jejich vírou a je to uráželo? Co uděláte potom vážený? Napíšete úderný blog? Jenže to asi nepomůže. To už bude stav, kdy si tím tak maximálně vykoledujete kudlu pod krk anebo pár kulek z kalašnikova. Inteligentní člověk vidí riziko, když je ještě takříkajíc za obzorem a dá se řešit. Naivní pitomec až když stojí mezi dveřmi a je malér.

34 2
možnosti
AK

Bylo by dobré si uvědomit, že každý politik je a dokonce musí být populista.

Jinak by nebyl zvolen.

Obvykle je ovšem populistou nazýván jen některý kandidát.

Myslím si, že takovéto diskriminace není potřebná...

Má se za to, že populismu se dopouští ten, kdo voličům slibuje vyřešit problémy, které vyřešit nechce, neumí, na něž nejsou prostředky, nebo jejichž řešení není možné. Voliči časem ztrácejí trpělivost s politiky, kteří jim jen planě slibují a to podkopává víru v demokracii.

Jak by se mohl pan Van der Bellen stát prezidentem všech Rakušanů, když téměř polovina z nich si přeje něco jiného než on?

16 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti